Een SSL-certificaat zorgt voor de daadwerkelijke beveiliging tussen bezoeker en website. Daarnaast geeft het je website een boost in de Google ranking. Je kan een website met een SSL certificaat herkennen aan de https:// aan het begin van de de URL in de bovenste balk en aan het slotje naast deze balk.
HTTPS? Huh?! Wat?!
Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die "afluistert", onmogelijk is om te weten welke gegevens verstuurd worden. Om als website eigenaar een HTTPS verbinding te forceren heb je een SSL certificaat nodig.
Soorten SSL-certificaten
Je hebt drie opties als je kiest voor een SSL-certificaat:
Domeinverificatie (DV)
- Het goedkoopste SSL-certificaat
- Beveiligde verbinding (https://)
- Alleen het domeinnaam word gevalideerd
Advies: Alleen voor websites die intern gebruikt worden.
Organisatieverificatie (OV)
- Beveiligde verbinding (https://)
- Domeinnaam en de bedrijfsgegevens worden gevalideerd
- Bedrijfsgegevens kan je terug vinden in het certificaat
Advies: Voor alle publieke websites.
Uitgebreide verificatie (EV)
- Beveiligde verbinding (https://)
- Domeinnaam en de bedrijfsgegevens worden gevalideerd, ook op juridisch gebied
- Bedrijfsgegevens kan je terug vinden in het certificaat
- Groene balk inclusief bedrijfsnaam (zie: www.movea.nl)
Advies: Voor websites die meer vertrouwen en professionaliteit uit willen stralen.
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. Deze wet is de Nederlandse implementatie van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). De AVG heeft de voormalige privacywet vervangen en gaat er voor zorgen dat er één gezamenlijke wetgeving in Europa komt voor de bescherming en verwerking van persoonlijke data. Een SSL-certificaat is ook bij deze wet verplicht voor elke website die persoonsgegevens verstuurd en/of opslaat.
Let op!
De boetes zijn fors bij het niet naleven van AVG, namelijk maximaal € 20.000.000,- of 4% van de wereldwijde omzet.
Klik hier voor een checklist Algemene Verordening Gegevensbescherming »
Hoe stap ik over op HTTPS?
Het installeren van een SSL-certificaat is een technische ingreep die wij voor jou moeten verzorgen. Voor de resultaten van jouw website in Google is het erg belangrijk dat de implementatie hiervan goed verloopt. Als de verhuizing van http naar https niet goed doorgegeven wordt aan Google, dan indexeert Google beide versies. Als dat gebeurt heb je 2 pagina's met dezelfde content (duplicate content) en dat wordt door Google bestraft.
Meer informatie
Uiteraard kunnen wij u voorzien van meer informatie over dit onderwerp en kunnen wij de overstap naar HTTPS voor u verzorgen. Neem contact met ons op door te bellen naar 070 - 399 79 34 of vul ons contactformulier in.